I am not this hair
I am not this skin
I am the soul that lives within

— RUMI

Over mij

Tot een paar jaar geleden leefde in een leven volgens het boekje. Ik had zo’n leven waar ik dacht gelukkig van te worden. Ik rondde verschillende studies af. Had een fijne relatie, een goed betaalde baan en een keurige eengezinswoning. Maar eigenlijk voelde ik me nooit echt gelukkig. Ik verlangde naar meer zingeving en verdieping in mijn leven, maar wist niet waar en hoe ik die kon vinden. Nadat het voor ons niet vanzelfsprekend bleek om kinderen te krijgen (godzijdank kregen we een gezonde zoon) en ik een miskraam kreeg, kwam ik in een hele donkere periode terecht. Ik kwam tot de conclusie dat ik liefde en vervulling altijd buiten mezelf zocht en daar begon eigenlijk mijn zoektocht en reis naar wie ik werkelijk ben.

Die zoektocht en mijn eigen helings- en bewustzijnsproces begon in 2014 toen ik ‘toevallig’ in aanraking kwam met Reiki. Reiki liet mij voelen dat ik veel onverwerkte emoties had, maar liet mij ook ervaren dat er in mij een kracht en energie zat die veel verder ging dan iets wat ik ooit in mijn leven had gevoeld.

Uiteindelijk vormde reiki mijn startpunt van een ontdekkingsreis naar wie ik werkelijk ben en naar wat mij echt gelukkig maakt. Ik leerde dat een holistische levensstijl voor mij de sleutel was naar een gelukkig en gezond leven. In diezelfde periode van persoonlijke en spirituele groei, liet ik mezelf omscholen van beleidsambtenaar naar Holistich Energetisch therapeut en healer. Na een aantal jaren die 2 functies te hebben gecombineerd zegde ik begin dit 2020 mijn baan in loondienst op. Want niks maakt me gelukkiger dan jou te inspireren en ondersteunen om op holistische wijze meer balans in je leven te creeren.

Het is tijd dat ik het leven ga leiden waarvoor ik op aarde ben gekomen. Maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe.

Jaren werd ik wakker met dit gevoel wakker. Ik had alles waarvan ik dacht dat het me gelukkig zou maken. Maar als ik in de spiegel keek zag ik een vrouw die niet blij was en in een lichaam zat wat niet bij haar hoorde. Eigenlijk leefde ik een toneelspel in plaats van mijn waarheid.

In de ogen van de buitenwereld was ik waarschijnlijk best wel een zondagskind, alles kwam gemakkelijk op me af, maar toch voelde ik me niet blij. Maar in plaats van dat uit te spreken. Bleef ik een glimlach opzetten en was mijn antwoord steevast ‘goed’ als iemand aan me vroeg hoe het met me ging. Want tja wat had ik nou eigenlijk te klagen dan?

Uiteindelijk liep ik vast in mijn leven en bereikte ik een dieptepunt. Jaren heb ik met veel ondersteuning gewerkt aan mezelf echt goed leren kennen, tot op het diepste van mijn ziel.
Ik heb via mijn lichaam leren voelen wat ik nodig had en ook ervaren dat dat iets totaal anders kan zijn dan wat een ander nodig heeft. Ik heb geleerd hoe ik kan blijven staan op het moment dat het leven mij uitdaagt om afstand te doen van mijn waarheid en als het ware verleid wordt om weer terug te vallen in gedrag dat mij niet dient. En inmiddels kan ik zeggen dat ik een leven leid waarvan ik diep van binnen voel dat het MIJN leven is en dat voelt als een verademing en een groot geschenk.

Mijn opleidingen

Reiki Practitioner, II en I (Usui Reiki Ryoho)
Praktische Chinese geneeswijze
Oosterse Elementenleer
Holistisch Voedingscoach
Energetische Massage (en docent Energetische Massage bij Healing Space
opleidingsinstituut voor holistisch energetische ontwikkeling)
Shin Do
Master Culturele Antropologie (universiteit van Utrecht)

Een holistische benadering op het leven en gezondheid ligt ten grondslag aan mijn healings. Reiki vormt de basis, daarnaast werk ik met traumarelease, innerlijk kindwerk, balanceren van de chakra’s en energetische massage en voedingsadvies.

Vanuit een verdieping in de praktische Chinese geneeswijzen en de 5 elementenleer krijgen mijn healings verdieping met acupressuur en coach ik mijn clienten om vanuit die holistische filosofie aanpassingen te doen in hun leven.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van mensen. Door deze kennis en ervaring kan ik je helpen met allerlei soorten klachten op lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel gebied.

Benieuwd naar ervaringen van anderen met mijn behandelingen?

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je graag kennismaken en bespreken of een holistisch healingstraject of retreat past bij jouw proces op dit moment?