I am not this hair
I am not this skin
I am the soul that lives within

— RUMI

Over mij

De afgelopen jaren heb ik met vallen en opstaan mijn eigen unieke weg gevonden als healer en spiritueel mentor. Met een diepgewortelde basis in reiki en oosterse geneeswijzen begon ik mijn blikveld te verruimen en ook andere stromingen te ontdekken.

Ik ontdekte meer over sjamanisme, Taoïsme, hekserij, ademwerk, tantra, plantmedicijnen en meer. Al deze wegen zorgden voor meer verdieping in mezelf, (zelf)heling en prachtige ervaringen. Maar ik kwam vooral tot het inzicht dat ik niets buiten mezelf nodig heb om te kunnen helen en groeien.

Want op een gegeven moment ging ik zien dat al deze ‘stromingen’ eigenlijk activaties zijn van mijn eigen wijsheid, mijn eigen rituelen, mijn eigen krachten en mijn eigen magie.

Ik heb geleerd dat het het allerbelangrijkste is om in verbinding te blijven met mezelf en met moeder aarde en vanuit die verbinding ook met de bron.

Inmiddels heb ik een geheel eigen stijl en manier ontwikkeld als het gaat om helings- en bewustzijnswerk. De afgelopen jaren heb ik daar honderden mensen mee begeleid naar wie zijn werkelijk zijn. Naar een meer waarachtig en stromend leven.

Als mentor wil ik die manier van werken met energie, het lichaam en bewustzijn met je delen. Niet omdat je het moet doen zoals ik. Maar om jou te activeren om ook jouw eigen manier van zijn en werken te creëren.

Het is tijd dat ik het leven ga leiden waarvoor ik op aarde ben gekomen. Maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe.

Jaren werd ik wakker met dit gevoel wakker. Ik had alles waarvan ik dacht dat het me gelukkig zou maken. Maar als ik in de spiegel keek zag ik een vrouw die niet blij was en in een lichaam zat wat niet bij haar hoorde. Eigenlijk leefde ik een toneelspel in plaats van mijn waarheid.

In de ogen van de buitenwereld was ik waarschijnlijk best wel een zondagskind, alles kwam gemakkelijk op me af, maar toch voelde ik me niet blij. Maar in plaats van dat uit te spreken. Bleef ik een glimlach opzetten en was mijn antwoord steevast ‘goed’ als iemand aan me vroeg hoe het met me ging. Want tja wat had ik nou eigenlijk te klagen dan?

Uiteindelijk liep ik vast in mijn leven en bereikte ik een dieptepunt. Jaren heb ik met veel ondersteuning gewerkt aan mezelf echt goed leren kennen, tot op het diepste van mijn ziel.
Ik heb via mijn lichaam leren voelen wat ik nodig had en ook ervaren dat dat iets totaal anders kan zijn dan wat een ander nodig heeft. Ik heb geleerd hoe ik kan blijven staan op het moment dat het leven mij uitdaagt om afstand te doen van mijn waarheid en als het ware verleid wordt om weer terug te vallen in gedrag dat mij niet dient. En inmiddels kan ik zeggen dat ik een leven leid waarvan ik diep van binnen voel dat het MIJN leven is en dat voelt als een verademing en een groot geschenk.

Mijn opleidingen

Reiki Practitioner, II en I (Usui Reiki Ryoho)
Praktische Chinese geneeswijze
Oosterse Elementenleer
Energetische Massage
Tantra (autodidact)
Sjamaninistisch werk (autodidact)
Holistisch Voedingscoach
Shin Do
Master Culturele Antropologie (universiteit van Utrecht)

Benieuwd naar ervaringen van anderen?